За GIL

GIL – Гери Лозанова се дипломира със специалност Живопис и Графичен дизайн. Надгражда образованието си, изучавайки Бизнес администрация и Фотография в София.

Запалва се по фотографията, докато прави дипломна работа по Плакат в ПГИИ “ Проф. Н. Райнов”. Необходими са й снимки и решава да си ги направи сама. Резултатът е повече от успешен и това я одързостява все по-често да застава зад обектива.

Днес Гери използва фотографските си умения предимно, за да представя бижута и аксесоарите, които наложи на пазара под марката GIl. Добре позната на ценителите на уникални ръчно изработени изделията, Гери успешно участва в престижни фестивали и арт базари, изложения, ревюта, фотосесии.

Идеята за GIL се ражда в началото на 2014 година. Всичко започва като хоби, а впоследствие се превръща в страст, която се вихри с пълна сила.

Гери безспорно държи на качествените материали, прецизната изработка и вниманието към всеки детайл.  Аксесоарите са изящни и романтични, с подчертано елегантни акценти. От фини изчистени модели до бляскави и разкошни творения, предназначени за специални случаи. 

За Гери изкуството в най-широкия му смисъл, е вдъхновение. Тя обича да чете художествена литература, да разглежда картини и фотографии, да слуша музика и да пътува. Всяко едно нещо, което буди в нея емоция, я провокира да твори.

Тя просто го може. Създава и раздава красота, стил и елегантност. Притежава собствен почерк и ясно дефиниран личен стил. 


текст: Диляна Джибирова